Filtrare
Reseaza filtre

Cum să alegi un vin rosu pentru cina în familie? Doamnele preferă vin rosu dulce?

  Vin rosu – pentru cele mai bune alegeri și combinații. A ști cum să alegi un vin rosu pentru a merge cu masa ta este o abilitate mult dorită pentru cei care se bucură de lucrurile mai fine din viață. Deși preferința personală este, desigur, un factor, într-un restaurant, un somelier expert va sugera o serie de alte considerații de făcut. De exemplu, experul în vin rosu de la TotalWine.ro va face sugestii care pot duce apoi la o asociere bine informată, excelentă.
  Știind cât de benefice pot fi aceste informații, am schțat câteva combinații pentru a vă ajuta să înțelegeți ce tip de vin se potrivește cu ce cină în funcție de tipul de carne, de salatele preparte sau desertul dulce servit la final. O salată simplă de pui va necesita un vin ușor și proaspăt. O friptură de ton, de exemplu, poate rezista unui vin rosu ușor.

  Aromele îndrăznețe ale meselor de vită însoțesc adesea bine un vin rosu profund și aromate. O cină la friptură de miel, un vin rosu este foarte recomandat. Un vin rosu versatil se mândrește, de obicei, cu arome bogate, fructate și picante, care completează bine gustul aromat al cărnii. Pentru o cină cu costițe de porc afumate, specialiștii recomandă un vin rosu demisec, un vin tânăr, poaspăt și tânăr. Mâncărurile fără carne pot fi combinate cu multe vinuri.
   În general, ceva ușor, cum ar fi o salată sau un risotto, se va potrivi cu vinurile albe ușoare și parfumate. Un preparat consistent pentru paste sau pizza ar trebui mâncat cu ceva cu arome mai profunde și mai complexe, cum ar fi un vin rosu demisec, dominat de fructe de pădure. Cel mai important lucru de luat în considerare la alegerea vinului este gustul și preferințele celor care îl vor bea.

Pentru felul principal al mesei alegeți tot timpul un vin rosu

  Vin rosu nu place oricui, iar dacă aveți un vin rosu preferat s-ar putea să nu placă și invitaților. Părin urmare, ar fi indicat pentru a vă impresiona oaspeții un vin rosu dintr-o regiune viticolă cunoscută. Dacă nu sunteți sigur dacă oaspeții dvs. vor aprecia un anumit vin de care v-ați îndrăgostit, este cel mai bine să îl salvați pentru mai târziupentru o probabilitate mai mare de succes.
  Când aveți un desert dulce, nu doriți să savurați o tartă sau un vin excesiv de tanic, deoarece cei doi nu se vor armoniza niciodată. Un vin rosu demisec nu își pot dezvălui complexitatea în prezența acelei dulciuri. Desigur, un desert prea dulce nu va lăsa niciodată un vin rosu dulce să strălucească. Cel mai bun plan pentru a amesteca vinul și desertul este să împerecheați un vin rosu dulce cu un desert care nu este la fel de dulce.

  Gândiți-vă la tarte de fructe, produse de patiserie, pere braconate, prăjituri de ceai și așa mai departe. Un vin rosu dulce poate să creeze senzații papilelor gustative. Sigur, vă puteți bucura de un roșu imediat ce a fost îmbuteliat. Cu toate acestea, un vin rosu se va îmbunătăți cu timpul suplimentar în sticlă pentru a permite fructelor, taninurilor și acizilor să se armonizeze. Taninurile sunt o componentă a vinului.
   Acestea provin din părți ale strugurilor care se filtrează în timpul procesului de vinificare: semințe, tulpini și piei. Unele vinuri sunt lăsate în contact cu taninurile mai mult timp, altele pentru o perioadă mai scurtă de timp. Taninele dau unui vin un pic mai mult din acea amărăciune care te face să te descurci. Este important să știți dacă vă place sau nu acest lucru. Unii oameni adoră nivelurile ridicate de tanin și senzația de uscat și astringent.

Unii oameni preferă un vin rosu dulce, care sunt mai luxuriante și catifelate

  Vin rosu dulce este de fapt ușor de confundat dulceața cu aroma fructată. În timp ce dulceața unui vin rosu dulce este percepută de papilele gustative de pe vârful limbii, fructul unui vin este în mare parte o percepție aromatică. Rețineți că puteți gusta fizic doar patru senzații: dulce, acru, sărat și amar. Cu toate acestea, puteți mirosi mii de mirosuri, astfel încât fructul unui vin este efortul combinat de gust și aromă.
  Amintiți-vă că procesul de fermentare ia zaharurile naturale din struguri și le transformă în alcool cu ajutorul drojdiei. Când fermentarea este oprită înainte ca toate zaharurile să fie convertite, conținutul de alcool este mai mic și vinul este mai dulce. La vinurile de masă, cu cât conținutul de alcool este mai mic, cu atât este mai mare conținutul de zahăr rezidual și vinul este un vin rosu dulce.

  Toate tipurile de vin rosu sunt etichetate în trei categorii în funcție de tipul și gustul lor. Sunt fie seci, demiseci sau dulci. Conținutul de zahăr al vinului este, de asemenea, un alt factor considerabil care vă ajută să înțelegeți nivelul de dulceață pe care îl are vinul. Conținutul de zahăr ar trebui să fie primul dvs. indiciu atunci când selectați o etichetă perfectă pentru un vin rosu dulce.
  Al doilea factor pe care îl puteți verifica și atunci când căutați vin rosu dulce este conținutul de alcool. Vinurile roșii sunt supuse unui proces de fermentare în care se adaugă mai multe ingrediente, cum ar fi zaharurile și drojdia, pentru a transforma aroma a fructelor. Zaharurile sunt convertite atunci când fermentația se oprește. Când vinul prezintă un conținut scăzut de alcool, atunci este un vin rosu dulce. Un vin rosu de la TotalWine.ro va fi o alegere bună pentru cină.

vin rosu
vin rosu demisec
vin rosu dulce
livrare grauita

Livrare gratuita
Adauga in cos produse de minim 400 lei si iti livram gratuit comanda la adresa ta!

vinuri premium

Vinuri premium
Avem cea mai variata gama de vinuri premium, va asteptam sa o descoperiti!

preturi avantajoase

Preturi avantajoase
Scopul nostru este sa oferim produse deosebite la un pret accesibil!

divider
PRODUCATORI
divider