Filtrare
Reseaza filtre

Cum să-ți alegi un vin spumant perfect. Un Prosecco Spumante este sclipitor pentru petreceri!

   Vin spumant pentru că ne plac bulele. Vin spumant, frizante... numiți-l așa cum doriți, dar efervescența sa înseamnă veselie și sărbătoare. Aceste bule minuscule fac diferența, dar cum ajung acolo? Modul în care sunt produse diferitele vinuri spumante vă poate ajuta să alegeți vinul spumant potrivit pentru ocazia potrivită.

      Bulele se formează atunci când este eliberat dioxidul de carbon. Majoritatea sticlelor de vin spumant sunt, prin urmare, sub presiune, ceea ce explică închiderea tradițională cu cosulet de sârmă pentru vinul complet spumant sau traditionlal spago (fir) pentru Prosecco ușor spumant sau frizzante. Ambele au rolul de a ține dopul de pluta la locul său. De asemenea, presiunea este motivul pentru care sticlele de vin spumant sunt mai grele și mai groase decât sticlele de vin linistit și au un punct adânc în fund. Vinul complet spumant are până la șase atmosfere presiune, așa că sticlele trebuie să fie solide și rezistente.

      Pe măsură ce sticla este deschisă, presiunea se eliberează și vinul începe să strălucească. Vinul spumant este un vin carbogagazos care poate fi produs din orice strugure alb sau roșu. Deși vinurile spumante albe sunt cele mai frecvente, spumantele roze castiga popularitate, iar, într-o măsură mai mică, pot fi găsite și vinuri spumante roșii. Un vin spumant variază de la extra brut la dulce și exprimă un spectru de arome care depind de strugurii folosiți, de climatul în care au fost cultivati și de metoda de vinificare utilizată.

    Șampania este vin spumant, dar nu toate felurile de vinuri spumante sunt șampanie. Vinurile spumante sunt produse in toată lumea în aceeași metodă ca și șampania: metoda tradițională, cunoscută și sub numele de methode traditionelle în Franța, metodo classico în Italia. Nu vor fi exact ca șampania franțuzească, deoarece solul și clima sunt diferite și pot fi obținute din diferite soiuri de struguri.

Cunoașteți diferența dintre șampanie, Prosecco Spumante și vin spumant?

  Vin spumant este un termen general pentru toate tipurile de vinuri efervescente indiferent de metoda de vinificare. În plus, poate veni din orice locație, din California până în Romania. Pentru a achiziționa prestigioasa etichetă șampanie, un vin spumant trebuie produs în regiunea Champagne din Franța. Trebuie să fie fabricat prin metoda traditionala de fermentare in sticla din struguri tradiționali de șampanie - Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier, spre deosebire de celelalte vinuri spumante care pot fi produse atat prin metoda de fermentare in sticla cat si in rezervoare de inox sau butoaie.Prețul mai mare al unei sticle de șampanie se datorează prețului strugurilor, care sunt mai scumpi decât in oricare alt terroir dar si gustului inconfundabil datorat traditiei indelungate in producerea vinului spumant. 

      Prosseco Spumante este fabricat în Italia folosind metoda Charmat, ceea ce înseamnă că sunt mai întâi fermentate în rezervoare mari. Prosecco mai poate fi si semispumant cunoscut ca frizzante. Prosecco si-a gasit celebritatea prin folosirea frecventa pentru a îmbunătăți cocktailurile. La TotalWine.ro veți găsi mai multe sortimente de vinuri spumante, care vor reda fiecărui eveniment privat sau personal din viața dvs. aroma bulelor și a strugurilor.

      Pentru a fi mulțumit la orice eveniment, alegeti Prosecco Spumante care este extrem de popular acum. Sclipitorul vin italian este cunoscut pentru că este un aperitiv fantastic, de obicei fiind servit înainte de masă pentru a deschide pofta de mâncare. Parfumat și citric, este foarte ușor de băut.  Pentru o aromă deosebită și distracție alegeți un Prosecco Spumante.

Cum alegeți vinuri spumante pentru fiecare eveniment ?

  Vinurile spumante sunt potrivite dacă îți plac aromele fructate, însuflețite care îți vor oferi multă plăcere. Fac aperitive ideale, sunt excelente pentru asociere și oferă o răcorire simplă, la prețuri accesibile. Italia are o bogăție de struguri indigeni care sunt transformați în vinuri spumante delicioase. Dacă vă plac aromele mai complexe, încercați un vin spumant obtinut prin metoda tradițională care a petrecut unul sau doi ani pe drojdie. Unele note primare de fructe vor străluci în continuare, susținute de note subtile.

    Spumantele sunt aperitive clasice și, de asemenea, se potrivesc cu preparatele ușoare și subtile. Vinurile spumante seci sunt potrivite pentru salate si preparate din peste. Dacă vă place prospețimea strălucitoare, încercați vinuri spumante din zona Italia si Spania. Vinurile spumante trebuie să fie întotdeauna bine răcite pentru o experienta desavarsita.

    Mulți oameni folosesc în mod diferit termenii de vin spumant și șampanie. Cu toate acestea, un vin spumant este un termen umbrelă pentru toate vinurile spumoase și frizante, Prosecco Spumante, inclusiv șampania. Pentru ca o sticlă de vin să poarte numele champagne, aceasta trebuie să provină din regiunea Champagne din Franța. Când doriți să achiziționați o sticlă de șampanie autentică, verificați întotdeauna originea vinului.

    În timp ce procesul de producție face ca o șampanie să fie destul de costisitoare, adevărul este că băutura a câștigat popularitate ca marfă de lux, ceea ce face ca prețurile să fie mai mari. Cu toate acestea, alte vinuri spumante precum Prosecco Spumante, Cava sau Cremant-urile frantuzesti sunt la fel de minunate de consumat. Pentru a vedea oferta completă de vinuri spumante vizitați site-ul www.totalwine.ro.

vin spumant
Prosecco Spumante
vinuri spumante

 

livrare grauita

Livrare gratuita
Adauga in cos produse de minim 400 lei si iti livram gratuit comanda la adresa ta!

vinuri premium

Vinuri premium
Avem cea mai variata gama de vinuri premium, va asteptam sa o descoperiti!

preturi avantajoase

Preturi avantajoase
Scopul nostru este sa oferim produse deosebite la un pret accesibil!

divider
PRODUCATORI
divider