VIN ROSU BIODINAMIC
95 puncte James Suckling, 90 puncte Robert Parker
Acest vin reprezinta esenta climatului racoros din Lolol influentat semnificativ de Oceanul Pacific. Este produs din struguri proveniti din cele mai bune loturi de vita de vie ale cramei, din patru soiuri de struguri care exceleaza in conditii de maturare usoara si lenta: Carmenere, Cabernet Sauvignon, Syrah și Cabernet Franc.
Strugurii sunt selectati manual, sortati in doua randuri și apoi presati rece pentru a extrage ușor aromele fructate și taninurile fine. Procesul de vinificare se face separat pt fiecare soi de struguri si incepe cu o macerare la rece 8 – 10°C, contiuna cu fermentarea alcoolica si macerarea finala in contact cu pielita strugurilor. Dupa fermentarea malolactica si o scurta perioada de stat pe drojdie, cele patru vinuri sunt amestecate formand cupajul final care este pus la invechit in baricuri de stejar frantuzesc timp de 18 luni. Carmenere se matureaza separat in budane de stejar de 600 de litri.
Culoare rosie profunda si stralucitoare. Buchetul este proaspat și elegant, cu note de gem de fructe negre si tutun. Este un vin care se dezvaluie in etape, aducand la lumina complexitatea acestui cupaj, cu note de piele, piper alb si lemn dulce. Efectul general este rotunjit de puterea aromatica, prezentand eleganta vaii Lolol.
Asocieri culinare: Carne rosie la gratar, Tocane, Vanat, Carne de vita
Temperatura de servire: 16°C
Tip: vin rosu sec
Soiuri: Carmenere, Cabernet Sauvignon, Syrah, Cabernet Franc
Tara: Chile
Regiune: DO Lolol
An de recolta: 2016
Volum alcool: 14%