Dievole Tocca le Stelle Chianti Classico s-a nascut din dorința de a produce un „grand cru” dintr-un „single vineyard” cu o varsta de peste 40 de ani.
Produs in cantitate limitata, doar in anii exceptionali, acest clasic toscan este strans legat de traditiile locale remarcandu-se prin aromele sale unice extraordinar de bogate.
Strugurii sunt culesi manual la sfarsitul lui octombrie. Dupa o presare fina urmeaza fermentarea in cuve de ciment nerafinat de 75 hectolitri timp de 14-15 zile la o temperatură controlată de 26-28ºC.
Dupa fermentare vinul se invecheste in butoaie de stejar frantuzesc timp de aproximativ 12 luni.
Rezultatul este un vin de culoare rosu rubiniu profund.
Buchetul este intens, cu note distincte de fructe rosii coapte, cum ar fi visinele si ciresele, care se amesteca armonios cu note florale, cum ar fi violeta uscata.
Gustul este racoritor cu note minerale si taninuri mature. Predomina fructele roșii, precum vișinele și cirese amare. Finalul este lung și plăcut.
Asocieri culinare: Ideal cu branza, paste cu sosuri traditionale, carne la gratar.
Temperatura de servire: 18°C
Tip: vin rosu sec
Soiuri: 85% Sangiovese, 10% Canaiolo, 5% Colorino
Tara : Italia
Regiune: Chianti Classico DOCG
An de recolta : 2016
Volum alcool: 14%