98 puncte Luca Maroni, 94 puncte Falstaff, 92 puncte Decanter, Medalie de Aur la Berliner Wine Trophy, Medalie de Aur la Asia Wine Trophy
Ca' de' Rocchi La Bastia Amarone della Valpolicella DOCG este un vin extraordinar, distins si premiat, produs din struguri proveniti din cele mai bune podgorii ale familiei Tinazzi situate la altitudini de 150 – 300 metri pe dealurile din Valpolicella.
Strugurii culesi manual si atent selectionati la inceputul lui septembrie, sunt lasati la deshidratat pentru a obtine o concentratie mai mare de fruct pana in decembrie, cand sunt presati delicat.
Urmeaza macerarea si fermantarea la temperatura controlata de 20 - 24°C timp de 20 de zile.
Dupa terminarea fermentatiei urmeaza invechirea in butoaie mari de stejar frantuzesc si american, timp de 12 pana la 24 de luni in functie de fiecare soi in parte. Dupa asamblarea finala mai sta 3 luni in sticla pana a fi pus la vanzare.
Ca' de' Rocchi La Bastia Amarone della Valpolicella DOCG este un vin de culoare rosu intens cu nuante de granat. Buchetul este complex si elegant, un amestec de arome de fructe de padure, prune uscate si cirese.
Corpul este amplu, cu o excelenta aciditate, alcool perfect integrat si taninuri bine rotunjite.
La gust predomina visina putreda, ciocolata neagra si condimentele exotice. Postgustul este interminabil, cu note de fum, trufe si pielarie.
Ca' de' Rocchi La Bastia Amarone della Valpolicella DOCG este alegerea perfecta pentru o cina festiva sofisticata. Sigur va impresiona pe toata lumea!
Asocieri culinare: Excelent alaturi de preparate din carne de vita, miel sau branzeturi.
Servire: 18-20°C, desfaceti butelia cu o ora inainte de a fi consumata
Soiuri: 80% Corvina, 10% Corvinone, 10% Rondinella
Tara: Italia
Regiune: Amarone della Valpolicella DOCG
An de recolta: 2016
Volum alcool: 15%