Filtrare
Reseaza filtre

Ce este un vin rose. Descoperiți strugurii folosiți pentru cel mai bun rose

  Vin rose este asociat în mare măsură cu terasele franțuzești de vară, cu ieșirile cu prietenii sau petrecerile din curte. Când vine vorba de vin, fiecare anotimp este perfect pentru el. Fie că e vară sau iarnă, primăvară sau toamnă, un vin rose este băutura ușoară și răcoritoare perfectă. Consumul de vin rose este preferat de consumatori mai ales primăvara și vara, deoarece este răcoritor, ușor și placut pe papilele gustative.
  Cel mai bun rose este cel care vă atrage, fie că vorbim de alegerea unui sortiment de vin rose sec, a unuia demidulce sau poate fi cel mai bun rose dulce, de un roz vibrant. La fel ca vinurile roșii,  vinurile rose sunt făcute din struguri roșii, dar produse asemeni vinurilor albe. Beneficiile pentru sănătate ale consumului de vin rose sunt similare cu cele legate de vinurile albe.

  Un vin rose îmbunătățește tensiunea arterială, este indicat totodată și pentru conținutul de antioxidanți puternici. Nu lăsați această nuanță roz să vă păcălească: rozul este pentru adulți, iar consumatorilor de vin serioși le place. Nu este ca o bomboană, nu are gust de guma de mestecat, este un partener excelent pentru mâncare - și, vara de vară, un vin rose aduce răcoarea binemeritată.
  Cu un nivel de alcool scăzut până la mediu, o aromă parfumată, o aciditate strălucitoare și o explozie răcoritoare de arome de fructe de pădure roșii, un vin rose este fermecător. Atunci când bei, acea apăsătoare gură de aciditate te aduce înapoi pentru o altă înghițitură, iar când mănânci, cel mai bun rose te pregătește pentru o altă mușcătură care surprinde magia a ceea ce înseamnă să mănânci și să bei. Cererea de tipuri de vin rose a crescut în ultimii anii, conform datelor furnizate de TotalWine.ro.

Este suficient să spunem - un vin rose a devenit popular în ultimii ani

  Vin rose și-a câștigat locul binemeritat alături de sortimentele de vin roșu și alb. Iar cererea de tipuri de vin rose este tot mai mare. Dar, în ciuda faptului că este o vedetă social-media și o băutură atractivă pentru o petrecere în curte, mulți oameni încă nu știu ce este un vin rose sau de unde provine. Există, de asemenea, câteva concepții greșite frecvente despre acest vin de culoare roșie - și anume, că este prea dulce, de fapt și rozeul poate fi sec, demisec, demidulce sau chiar dulce.
  Un vin rose nu este un anumit sortiment de struguri - este pur și simplu un gen de vin, cum ar fi roșu și alb. Deși este produs similar cu alte vinuri, timpul de fermentare pentru a obține cel mai bun rose este mai scurt. Are o macerare scurtă, iar acest proces este ceea ce îi conferă culoarea roze.

  Cel mai bun rose poate fi făcut din orice strugure roșu și cultivat în orice regiune viticolă. Deși a devenit un favorit recent printre consumatori, un vin rose cu tradiție este produs în Sudul Franței de secole, în regiunil Provence, Languedoc-Rousillon pompând mai mult roze decât orice alt stil de vin. Este, de asemenea, destul de popular în Spania (unde se numește rosado) și Italia (rosato).
  Acest vin rose este de obicei un amestec, ceea ce înseamnă că poate fi făcut dintr-o varietate de struguri. Sunt multe tipuri de struguri de vin roșu folosite pentru a face rose, dar cel mai cunoscut ca fiind strugure complet pentru cel mai bun rose este strugurele pinot noir. Un vin rose își ia culoarea roz prin contactul cu pielita. Când strugurii sunt zdrobiți, sucul care iese din fruct este clar și coaja strugurilor este cea care conferă vinului nuanța.

Pentru cel mai bun rose strugurii se macerează doar câteva ore

  Cel mai bun rose se obține printr-un proces rapid de macerare, cuprins între câteva ore și maximum o zi, după care cojile de struguri sunt îndepărtate și mustul este măsat la fermentat pentru a se obține cel mai bun rose. Este posibil să observați un vin rose în diferite nuanțe de roz, care se datorează diferitelor metode de macerare. Mulți oameni cred că un vin rose este creat prin amestecarea vinului roșu cu albul, dar, deși acest stil de roze există, nu este acceptat din punct de vedere legislativ.
  Sunt mai multe tipuri de vin rose care alintă gusturile consumatorilor de vinuri speciale. Aroma unui vin rose poate fi proaspătă și fructată. Printre cele mai apreciate tipuri de vin rose se numără aromele de fructe roșii, aromele de căpșună sau zmeră. Dar, printre consumatori sunt apreciate și aromele de citrice sau cele suave de flori.

  Când vine vorba de temperatura de servire pentru diferite tipuri de vin rose, există câteva reguli de bază de urmat. La urma urmei, temperatura potrivită poate scoate în evidență cele mai bune calități ale unui vin rose îmbunătățind gustul acestuia. Pentru a savura cel mai bun rose, majoritatea somelierilor sunt de acord că este mai bine să îl serviți undeva între 8 si 12 grade Celsius, spumantele chiar de la 6 grade.
  Aceasta înseamnă să vă puneți sticlele de roz în frigider și le păstrați acolo câteva ore pentru a fi perfecte pentru petrecere! Un vin rose este o alegere ideală pentru distracție, momente casual, indiferent dacă faceți un picnic, sărbătoriți pe cineva drag sau faceți un grătar în curte cu prietenii. Unii experți recomandă a se servi cel mai bun rose în pahare de vin mai mici, dar pentru un vin rose de calitate, din culturi cu tradiție, alegeți aroma preferată pe www.totalwine.ro.

vin rose
tipuri de vin rose
cel mai bun rose
livrare grauita

Livrare gratuita
Adauga in cos produse de minim 400 lei si iti livram gratuit comanda la adresa ta!

vinuri premium

Vinuri premium
Avem cea mai variata gama de vinuri premium, va asteptam sa o descoperiti!

preturi avantajoase

Preturi avantajoase
Scopul nostru este sa oferim produse deosebite la un pret accesibil!

divider
PRODUCATORI
divider