VIN ROSU BIO CE NU CONTINE SULFITI
92 puncte LA CAV
Lolol a devenit cel mai bun terroir pentru cultivarea Syrah-ului in Chile, datorita climatului sau oceanic cu dimineti racoroase si cetoase, si solului pietros, sarac si aerisit in care se afunda adanc radacinile vitei de vie.
Vinul este produs din Syrah clona 174, una dintre cele mai bune clone de Syrah pentru a obtine vinuri organice, fara sulfiti, de inalta calitate. Strugurii au fost culesi manual si dublu selectati in vederea eliminarii tuturor impuritatilor.
Procesul de vinificare incepe cu o presare fina la rece a strugurilor. Apoi, mustul este lasat la macerat in vase de ciment si de inox timp de 35 de zile. Fermentarea malolactica se face in budane de stejar timp de 3 luni, dupa care urmeaza o invechire la baricuri de stejar ciclul 2 timp de 8 luni.
Rezultatul, un vin elegant, de culoare rosu rubiniu profund cu reflectii purpurii. Un vin „spicy”, cu note de piper alb și cirese negre. Un vin lung, elegant, suplu, cu un buchet retro-olfaciv de condimentele.
Asocieri culinare: Carne roșie la gratar, Branzeturi maturate, Vanat cu pene, Piept de rata in sos de piper.
Temperatura de servire: 16 - 18°C
Tip: vin rosu sec organic fara sulfiti
Soi: Syrah clona 174
Tara: Chile
Regiune: DO Lolol
An de recolta: 2018
Volum alcool: 14%