91 puncte la Wine Enthusiast
TOP 100 VINURI DIN SUDUL FRANTEI;
Un vin rosu elegant, „Grand Cru” al Château des Erles care devine mai fin pe masura trecerii timpului. Produs din 50% Syrah, 25% Carignan si 25% Grenache este cu clasic al sudului Frantei.
Vinul este maturat timp de 12 luni o treime in baricuri noi de stajar si doua treimi in butoaie de 600 litri de stejar inainte de asamblajul final.
De o culoare rosu rubiniu, vinul dezvolta un buchet de fructe de padure coapte, mure si stejar bine integrat.
Gust plin, rotund, bine echilibrat are un final lung si note de fructe coapte in postgust.
Asocieri culinare: Carne rosie la gratar, Branzeturi maturate, Vanat cu pene, Carne de vita.
Temperatura de servire: 16°C
Tip: vin rosu sec
Soiuri: Syrah, Carignan, Grenache
Tara: Franta
Regiune: AOP Fitou
An de recolta: 2013
Volum alcool: 13,5%