95 puncte Doctor Wine, 90 puncte Robert Parker
VIN ROSU BIO
Una dintre ipostazele cele mai reprezentative ale soiului Sangiovese este vinul produs in celebra apelatiune Chianti Classico. Dievole este un vin rosu fin si invaluitor, fara sa-i lipseasca, insa, structura si consistenta data de celebrul soi toscan.
Strugurii sunt culesi manual la sfarsitul lunii octombrie. Dupa o presare fina are loc fermentarea spontana cu drojdie nativa, in vase de beton de 75 hl, timp de 14 – 15 zile la temperatura controlata de 26° – 28°C. Dupa ce se termina fermentarea malolactica naturala, vinul este invechit timp de 14 luni in budane de stejar frantuzesc nears (neprajit) provenit din padurile nobile din Allier. Urmeaza inca minim 3 luni de maturare la sticla dupa care vinul e gata de a fi consumat
De culoare rosu rubiniu stralucitor, vinul are un buchet intens cu note florale de violete si aroma de fructe rosii coapte si condimente.
Corpul suplu, cu taninuri ferme, are o buna aciditate si alcool impecabil integrat. Gustul aduce visine coapte, magiun de prune, lemn dulce si senzatii de pulbere de cacao. Postgustul este lung, proaspat, lasand intense impresii de fructe rosii si o placuta astringenta. Pe scurt, un Chianti Classico de top.
Asocieri culinare: Ideal cu branza, paste cu sosuri traditionale, carne la gratar.
Temperatura de servire: 18°C
Tip: vin rosu sec
Soiuri: 90% Sangiovese, 6% Canaiolo, 4% Colorino
Tara: Italia
Regiune: Chianti Classico
An de recolta: 2018
Volum alcool: 13,5%