Zironda Valpolicella Ripasso este cunoscut si ca "Baby Amarone", fiind produs din aceleasi soiuri de struguri ca si mai cunoscutul Amarone, vinul este trecut prin pielitele ramase in urma producerii acestuia din urma la sfarsitul fermentatiei, imprumutand astfel parte din caracterul "fratelui mai mare".
Este maturat 12 luni in butoaie noi de stejar frantuzesc si american, in functie de soi dupa care se face asamblajul final.
Vin de culoare rosu profund stralucitor. La nas intalnim de arome de fructe de padure, prune uscate si visine.
Corpul puternic, cu o excelenta aciditate, alcool perfect integrat si taninuri fine. La gust predomina visine coapte, condimente exotice cu o tusa balsamica.
Postgustul este lung si elegant cu note de ciocolata neagra.
Asocieri culinare: Excelent alaturi de preparate din carne de vita, paste carbonara, risotto si carne de oaie.
Temperatura de servire: 17-19°C
Tip: vin rosu sec
Soiuri: Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella
Tara: Italia
Regiune : Valpolicella Superiore Ripasso DOP
An de recolta: 2017
Volum alcool: 14%