95 puncte Luca Maroni
Medalie de Aur la Berliner Wine Trophy
Strugurii provin din podgoriile familiei Tinazzi de pe dealurile din Valpolicella, cu o excelenta expunere la soare, care favorizeaza caracterul fructat al vinurilor.
Dupa o presare delicata la rece, urmeaza macerarea si fermantarea mustului la temperaturi controlate de 20 - 24°C timp de 10-15 de zile.
Dupa terminarea fermentatiei, urmeaza invechirea in butoaie mari de stejar frantuzesc si american, timp de 6 pana la 10 de luni.
Rezulta un vin de culoare rosu profund sralucitor. La nas intalnim de arome de fructe rosii coapte, in special cirese, cu usoare note de condimente si cacao.
Aromele de fruct se confirma la gust fiind insotite de note de lemn dulce si vanilie.
Postgustul este lung si persistent.
Asocieri culinare: Excelent alaturi de preparate din carne de vita, oaie sau branzeturi
Servire: 18-20°C
Soiuri: 100% Corvina Veronese
Tara: Italia
Regiune : Corvina Verona IGP
An de recolta: 2018
Volum alcool: 13,5%