94 puncte Luca Maroni
Vin de culoare rosu intens.
Strugurii proveniti din podgoriile din Salento sunt culesi manual la mijlocul lunii Octombrie pentru a obtine efectul de supracoacere si implicit un nivel ridicat de zahar si fruct. Vinificarea este traditionala, la temperatura controlata de 25-27°C. Pielita strugurilor este lasata in contact cu mustul pentru o perioada lunga de timp pentru a extrage arome si a obtine culoarea rosie caracteristica.
Ulterior vinul este lasat in vase de lemn timp de aproximativ 30 de zile pentru a finaliza fermentația malolactica ceea ce ii confera vinului note placute de condimente si vanilie.
Rezultatul, un vin proaspat, cu arome gemoase, dense si condimentate, de dulceturi de mure si zmeura, cu tente de grafit si frunze uscate.
Gustul este caracterizat de o combinatie inedita de senzatii usor complementare. Pare dens, plin si carnos, cu taninuri puternice, dar in acelasi timp, datorita aciditatii de visine amarui si de cirese, gustul se prezinta lejer, proaspat si suculent.
Asocieri culinare: Excelent alaturi de fripturi de miel, porc si vita, preparate din carne de vanat, branzeturi maturate.
Temperatura de servire: 18-20°C
Tipul vinului: vin rosu sec
Soiuri: Negroamaro, Primitivo, Malvasia Nera
Tara: Italia
Regiune: Salento IGT
An de recolta: 2019
Volum alcool: 14%