98 puncte Luca Maroni, Medalie de Aur la Concurs International Selection du Monde
Ca’ Vittoria Appassimento este un vin rosu sec, cunoscut si ca “Amarone al sudului Italiei”, datorita faptului ca este produs din struguri deshidratati la fel ca si "fratele din nord".
Daca iti doresti un Amarone dar nu vrei sa-ti cheltuiesti tot bugetul pe vin, Ca’ Vittoria Appassimento este algerea ideala pentru o seara desavarsita. Cu siguranta vei impresiona.
In mijlocul lunii sptembrie, cand strugurii sunt bine copti incepe procesul de deshidratare a acestora. Petiolul vitei de vie este taiat iar strugurii sunt lasati pe planta timp de 15-20 de zile pana pierd aproximativ 50% din greutate datorita deshidratarii. Acest proces confera vinului note tipice de fructe coapte precum prunele si stafidele.
Strugurii atent selecționati si culesi manual sunt presati si incepe fermentarea. Pielita este lasata in contact cu mustul pentru o perioada lunga de timp pentru a extrage arome si a obtine culoarea rosie caracteristica.
Ulterior, vinul este lasat in vase de lemn timp de aproximativ 30 de zile pentru a finaliza fermentația malolactica, ceea ce ii confera note placute de condimente si vanilie.
Rezultatul, Ca’ Vittoria Appassimento, un vin fructat, intens ce nu face rabat de la arome si nu-si ascunde senzatiile dulci. Etaleaza o explozie de arome intense de dulceata de visine amarui, de prune uscate, de coacaze negre, de ciocolata si lemn dulce, pe un fundal mentolat.
Atacul este dulceag, copt, suculent si rotund, cu o aciditate de visine ce echilibreaza tonurile de fructe confiate, dar si cu o componenta alcoolica ce ii confera amplitudine pe final.
Postgustul sau intens si lung evolueaza sub auspiciul unor note fructate dulci, dar care vin insotite de o impresie tonica, de ciocolata amaruie.
Asocieri culinare: Excelent alaturi de fripturi, preparate din carne de vanat – mistret, caprioara, branzeturi maturate dure si sarate
Temperatura de servire: 18-20°C
Tip: vin rosu sec
Soiuri: Negroamaro, Lambrusco, Merlot
Tara: Italia
Regiune: Puglia IGT
An de recolta: 2023
Volum alcool: 14,5%